Hemma hos

Petter & Harald från Bogafjell, Norge

Det är inte första gången som Petter och Harald Thime från Bogafjell i Sandne kommun har designat ett nytt AUBO-kök. Eller andra. Eller tredje. I själva verket är detta fjärde gången de två har inrättat en specialdesignad, västjylländsk boendelösning och funnit utrymme för sina tre festtjänster plus daglig service. Ett svart kök har de också provat tidigare. “Den svarta färgen och den minimalistiska stilen passar vårt nya funkis-stil hus med svarta fönster och ett enormt 40-kvadratmeter stort kök,” som Petter Thime säger. ” Vi valde medvetet en enkel design som är i samklang med huset. Allt är nu precis som vi hade tänkt och hoppats på.”

Petter Thime, som själv har sålt AUBO hos bland annat Montér Stormarknad i snart tio år, har noga tänkt igenom varje detalj, och paret har lagt minst 20 inledande skisser bakom sig.

Allt eftersom inredning spelar en avgörande roll, både honom själv och Harald, som säljer inredning. ”Vi märker tydligt att dansk design ökar mer och mer i norska hem. Georg Jensen, Holmegaard och Kähler är ju klassiker, men det finns plats för fler. Den lantliga stilen är på stark tillbakagång och ersätts nu av danskinspirerad minimalism,” säger han. Och med just den här trenden hamnar AUBO:s lösningar mitt i prick, förklarar Petter Thime: ”Det enda problemet är faktiskt att många norrmän inte känner till AUBO. Ännu!”

Själv är han mest nöjd med den enorma köksöns skulpturella bordsskiva i vit oljad ek. Och det stora utrymmet i skåp och lådor, som gör det möjligt att samla stora mängder porslin, glas, vaser och ljusstakar etc. Paret ser ingen anledning att nöja sig med mindre nu när det finns plats för allt. Plus två kylskåp och två spisar …

  Luckor
 • Black Oak
 • Grepp
 • Tip-On
 • Bordsskiva
 • 30 mm massiv, vitoljad ek från Horn

Nyfiken på mer?

Kontakta AUBO

Behöver du hjälp, information eller vill du kontakta oss? Skicka då ett meddelande så återkommer vi så snart som möjligt

  AUBO ger upp till 25 års garanti.
  AUBO har tilldelats Bisnodes kreditvärdighet
  En stor del av AUBO:s sortiment är Breeam-dokumenterat