Greppfritt kök

Bland de mer ihållande stilarna inom köksinredning finner vi bland annat den eleganta minimalismen för vilken rena linjer och stringens är karakteristiska. Och vad är mer naturligt än att också matcha denna eleganta inredningstrend med en greppfri design, där luckorna inte stör på grund av buller, men som i gengäld framträder i ett rent utseende precis som på inredningssektionens framsida.

Skandinavisk köksdesign

Där många länder i världen satsar på den tyngre stilen, med sniderier, tunga mattor, små rum och mörka tapeter, har vi i Skandinavien länge varit kända för den mer eleganta och minimalistiska inredningen, den så kallade “skandinaviska designen”. Den skandinaviska designen är känd för sin renhet, minimalism och funktionalitet och efterfrågas som en populär design över hela världen.

 

Det greppfria köket är som greppet i den skandinaviska designen. Ett kök utan störande grepp är vackert i sin rena helhet, och har ett uttryck som inte färgas av grepp på olika ytor som drar blickarna till sig. Här får luckorna lugn och ro, så att de kan vila i sig själva, och behöver inte konkurrera med all världens “bling bling” om vilken som verkar mest spännande.

 

Kök med gripstänger

AUBO har flera greppfria kök för dig som gillar det rena uttrycket. Vårt Venezia-sortiment är ett exempel på det greppfria köket. I stället för att montera grepp på en Venezia-lucka tillverkas luckan istället med ett tvärgrepp (gjutet spår) som fingrarna lätt kan ta tag i när man öppnar dörren. Eftersom Venezialuckans griplist är i samma färg och material som den andra ytan på dörren, signalerar luckan ro och stilla vatten.

Kök med Tip-On

Som ett annat alternativ, erbjuder AUBO om du gillar det greppfria utseendet också Tip-On. Tip-On är en “push-open”-funktion som är monterad i alla skåp och lådor, så att de bara behöver en liten knuff för att därefter öppnas helt av sig själva. Tidigare var den här funktionen inte tillgänglig för alla pengar i världen, eftersom den krävde dyra motorer, men nu är den lättillgänglig och helt utan någon dyr strömanslutning. Alla luckmodeller kan användas för Tip-On, och kan om möjligt framstå som renare i uttrycket än Venezia-modellen, då luckorna här inte kommer med gripstänger.

 

Ett säkrare kök utan grepp

Även om det inte är något man normalt tänker på, är det ett faktum att ett kök utan grepp är säkrare än ett kök med grepp. Inte för att ett kök med grepp är farligt, men eftersom greppet sticker ut, och ibland även har skarpa kanter och hörn, så händer det också att särskilt små barn slår i huvudet när de kommer i full fart. Grepp kan också vara hårda mot kläderna, eftersom särskilt lösa kläder kan fastna i greppen, vilket kan orsaka söndriga repor när man intet anande rör på sig. Ett kök utan grepp där ingenting sticker ut är inte bara tystare att se på, utan också utan potentiella faror, eftersom det helt enkelt inte erbjuder något du kan slå dig på eller gå emot.

Rengöra dina greppfria köksluckor

Men efter att ha nämnt alla de vackra och estetiska fördelarna med ett greppfritt kök, bör det också påpekas att greppfria köksluckor kommer att kräva mer rengöring än vanliga dörrar. Greppslisten på Venezia-modellen kommer att vara en naturlig uppsamlingsplats för smuts och skräp, det kan inte undvikas, och inte alls i ett rum som köket, där vi tappar mjöl och saker sprutar ut vid spisen.

 

Omvänt har greppfria kök med Tip-On inte en griplist, men eftersom dessa öppnas av en knuff med fingrarna kommer de också naturligt att dra till sig fingeravtryck. Därför är inte alla luckmodeller lika lämpliga för denna tip-on lösning, då vissa luckor är mindre smutsavvisande än andra. Slutligen, ta en pratstund med din kökskonsult om detta så att du kan få råd om vilka modeller som är bäst lämpade för dig.

Låt oss hjälpa dig med ett greppfritt kök

På AUBO erbjuder vi många alternativ när det gäller det greppfria köket, och vi är redo att hjälpa dig med rätt lösning. Vi gillar att skapa ett fritt och förpliktelsefritt inredningsförslag, och även erbjuda att du kan ta en virtuell promenad i ditt nya kök redan innan det produceras.

 

Hitta din närmaste AUBO-återförsäljare här. Om du vill vara säker på att vi har avsatt gott om tid för dig när du kommer till butiken, boka då ett möte här så kommer vi att ha tid i vår kalender. Vi ser fram emot att välkomna dig.

 

 

Vägledning & inspiration

Nyfiken på mer?

DANSK ORDENTLIGHET

Du kan alltid räkna med AUBO

I mer än tre decennier har AUBO byggt på Västjylländsk riktighet. Det handlar till exempel om tillit och säkerhet. Om att hålla det vi lovar i alla avseenden. Och om att göra ett försök att ge kunden den bästa tänkbara produkten. Varje gång.

Läs mer