Design dit eget drømmekøkken
Inspiration

Designa ditt eget drömkök

Det finns många möjligheter när det kommer till materialval i ditt nya kök. Om du har svårt att föreställa dig hur de olika materialvalen går hand i hand, använd det här verktyget för att hjälpa dig att visualisera kombinationen av valda färger och material.

Designa ditt nya kök
Vi insisterar

Om hållbarhet

AUBO:s huvudkontor ligger i danska Aulum i västra delen av mellersta Jylland. Här ute är landet platt och ögat och sinnet har fritt spelrum. Den vida utsikten, och att tänka längre än näsan räcker, är en helt naturlig del av vårt DNA på AUBO.

Visst är produktion, omsättning och jobb viktiga, men inte till vilket pris som helst. Du måste ta med hjärtat och förnuftet, så att också miljön, människorna och vår gemensamma framtid gynnas.

Som en av de första danska kökstillverkarna, kunde AUBO 2017, leverera inredning till kök, badrum, tvättstuga och garderober, som uppfyllde kraven i världens äldsta märkningsprogram BREEAM®.

Läs mer
Våra kökskännare

Kök- och badkännare på Instagram

Nytt kök – din köksdröm börjar här

Drömmer du om ett nytt kök?

På AUBO har vi definitivt ett kök som uppfyller din dröm.
Köket kallas ofta hemets hjärta, och det är av goda skäl. Det är här vi samlas när dagen börjar, när den slutar och när dagens måltider måste förberedas och konsumeras. Ett kök är både en social samlingsplats, men också en verkstad där du skär, steker och lagar mat. Därför är det viktigt att hitta ett kök som uppfyller kraven för både funktionalitet och själva designen. På AUBO kan du lätt hitta ett kök lösning där allt går hand i hand, och varken kompromissa funktionalitet, kvalitet eller design.

Vad kostar ett nytt kök?

Det är en fråga som vi möter dagligen. Och med goda skäl. Köket är inte det billigaste rummet i hemmet, så priset är uppenbarligen en avgörande parameter. Men när du frågar om priset på ett kök, motsvarar det att du frågar om priset på en bil. Det beror till stor del på typ, material och alternativ. Hos AUBO är du alltid säker på att kvaliteten är helt topp, men det betyder inte att priset är detsamma för alla kök. Med några mer lyxiga alternativ följer naturligtvis priset. Det är därför en bra idé att klargöra vilken budget du måste arbeta med. Det gör det lättare för dig att vägleda och lättare för oss att visa dig några relevanta kök från början. Vi vill alltid erbjuda förstklassig kundtjänst, varför vi måste förena hur mycket du kan eller kommer att köpa för.

En sak är dock säker. Du kan hitta ett vackert och funktionellt kök på AUBO oavsett din budget. Vi gör allt för att erbjuda kök i alla prisklasser – både för den prickiga villan och för studiolägenheten. Vi är stolta över mångfalden i vårt sortiment eftersom vi bibehåller önskad kvalitet i alla kök.

Prata med din lokala AUBO-återförsäljare och skicka in din budget. Då kan du vara säker på att du får det kök som passar dig och din plånbok. Här är också prisexempel på AUBO-kök.

Nytt kök – viktiga val

När du behöver hitta ditt drömkök finns det ett antal viktiga val att göra. Det är en bra idé att noggrant överväga dina alternativ och göra en grundlig undersökning så att du inte plötsligt ångrar och behöver ändra det. Köket är husets viktigaste rum, men också ett av de dyraste att ändra. Det är därför vi ger dig ett litet urval av dina alternativ här, så att du lättare kan navigera i olika kökens djungel.

Vilken kökstil ska jag välja?

Först och främst måste du klargöra vilken stil du vill ha. Eftersom köket för många är en samlingspunkt och inte bara ett produktionsrum, måste det utstråla personlighet och stil som är vanlig i resten av huset.

Det finns en mängd olika stilar i kök, alla med sina egna egenskaper och fördelar. Men grovt sett kan man dela köket i två kategorier.

– Minimalistiska kök
– Rustika kök

Under de senaste många åren har den minimalistiska köksstilen varit danskarnas favoritval. De rena linjerna, det lugna uttrycket och de svarta och vita nyanserna har gått in i en dominerande del av de danska hushållen – både i renovering och nybyggnader. Det minimalistiska köket utstrålar ordning och lättillgänglighet, vilket är en avgörande faktor i en ibland hektisk vardag.

Men den minimalistiska stilen tilltalar inte alla. Lyckligtvis är vi så olika och vill inte nödvändigtvis ha samma stil. Därför finns det också en ökande tendens för de mer rustika stilarna i kökkatalogen; Grova material och utmanande färger. Många väljer ett kök som representerar deras personlighet och som komplimanger hemmet. Såsom landsbygden som har tydliga handtag och displayskåp och som ger en särskilt trevlig atmosfär.

Bestäm vilken stil som tilltalar dig. Och se till att det inte stickar i fingrarna för att ge det ett nytt ansiktslyft även efter några år.

Köksfronter med eller utan grepp?

“Hur öppnar jag dörrar och lådor för att komma in för mina krukor, kokkärl och plattor,” kanske du tror. På AUBO har vi flera olika val som båda säkerställer en minimalistisk look, men som också prioriterar funktionalitet. Du kan bland annat välja dörrar med fanérlister som diskret tillverkas i själva dörren, men som samtidigt gör det enkelt att öppna och stänga. Du kan också välja utsökt minimalism med den så kallade tip-on-funktionen. Här tar det bara ett litet tryck på dörren eller lådan innan den öppnas elegant. Ett mycket populärt val i det minimalistiska köket.

Minimalistiskt kan köket också vara, även om du väljer dörrar med handtag. Köksgrepp är som smycken, var och en lägger till något speciellt – beroende på form, färg och material. Hos AUBO hittar du alla möjliga handtag i porslin, läder och mässing och i både rustik och skarp form.

Köksgrepp är en avgörande parameter när du behöver sortera genom de många kökalternativen.

Vilka färger hitter i köket?

Som nämnts är priset avgörande för att hitta ett nytt kök. Men en annan parameter ringer också högt på beslutsbarometern; färg. Färgen på köket är kanske det som ger det största signalvärdet vid första anblicken. Påverkas du av en steril vit eller en varm och rustik nyans? Det ger en tydlig indikation på vilken stil du vill gå vidare med. Både en personlig stil och en stil som skapar en röd tråd i resten av hemmet.

Vit är fortfarande en hit

Vi hör ofta dommedagens profetior om att det vita köket är ett färdig kapitel. Att det rena och vita är målade över med den breda, färgglada borsten. Det är dock inte en bild som vi kan känna igen hos AUBO. Det vita köket är fortfarande det mest populära valet när man köper ett nytt kök. Detta gäller både nybyggda kök och när köket behöver renoveras. Läs mer och se exempel på våra vita kök.

Naturen välkomnas inom

Även om det vita köket är en bästsäljare betyder det inte att vi inte ser en trend mot mer färgade och djärva kökval. Fler och fler människor vill uttrycka sin personlighet genom köket – antingen genom att lägga till en okonventionell färg eller genom att välja alternativa lösningar i förhållande till material och dekor. Det är särskilt populärt att bjuda in naturen i sitt kök i form av trä och sten, vilket ger köket en annan kant än det vita och sterila. Speciellt en kombination av flera olika färger och olika material har blivit populärt i många hem.

Svart elegans

Men det finns också en väg mellan det sterila och det livliga. Till exempel det svarta köket som utstrålar elegans och manlighet. Likaså ett minimalistiskt val, men med en annan och mer mysig karaktär, som samtidigt ger en exklusiv och elegant look. Det svarta köket kräver dock gott om utrymme och bra ljus. Annars riskerar du att bli för tung och pressad. Samtidigt inbjuder det svarta köket till skarpa kontraster. Oavsett om det är bordsskiva, innerdörrar eller andra färger, är den svarte färgen mycket mottaglig för en bra mix.

Den grå medelväg

Är svart bara dyster, eller tillåter rummet inte helt mörka färger? Då är ett grått kök också ett populärt val. Det sägs ofta att något är grått och tråkigt, men när det gäller kök är det en helt annan fråga. Det grå köket är mer varmt och distinkt än det mer sterila vita köket. Samtidigt är det både ljust, vänligt och inte nästan lika delikat som till exempel det svarta köket. Det grå köket är ett spännande val mellan de två yttre stolparna, och samtidigt gör den grå färgen det extremt enkelt att sätta ditt eget märke på köket med andra färger och spännande material.

Bänkskivor

Ett av de svåraste, men också mest väsentliga valen är vilken bänkskiva som ska dekorera ditt nya kök. Och varför är det så svårt och viktigt? Detta är viktigt eftersom bänkskivan både är en stor del av den visuella helhetsbilden och samtidigt måste uppfylla ett antal funktionella krav – beroende på din aktivitetsnivå i köket. Men det kan också vara ett svårt val eftersom det finns en mängd möjligheter, var och en erbjuder något på antingen funktionell eller visuell nivå. För vad är syftet med din bänkskiva? Bör det främst vara vackert? Ska det vara praktiskt? Och hur är det med priset?

Hos AUBO är vi alltid redo att vägleda dig till bänkskivan som uppfyller dina önskemål och behov. Vi har ett stort urval av bänkskivor från de bästa leverantörerna, så oavsett dina preferenser kan du hitta rätt bänkskiva här.

Behöver lite inspiration för att välja din nästa bänkbänk. Sedan går vi igenom de vanligaste här:

Laminatköksbänkskivor
Ett extremt populärt val. Laminatbänkskivor är i den billigaste änden av prisklassen, men är samtidigt ett hållbart material. Laminatbänkskivor passar alla kök eftersom det finns i så många färger och varianter. Ett perfekt val om du inte vill bli förstörd och om du är aktiv i ditt kök.

Köksbänkskivor i massivt trä

Ett exklusivt val som skapar en fantastisk atmosfär, värme och äkthet i köket. Köksbänkskivor i massivt trä har fått en renässans i danska kök med den uppståndna kärleken till naturliga material. När det gäller de många olika träslagna kan uttrycket också varieras och anpassas till det enskilda köket. En träbänkskiva är mer mottaglig för slitage, men med korrekt underhåll kan det bli en livslång bekant.

Köksbänkskivor i granit

Från berg till bord. Granit är naturens eget verk och utvinns i stora block. Granitbänkskivor är ett exklusivt val på grund av den nödvändiga bearbetningen. Å andra sidan får du en unik naturprodukt som ger ett rått och personligt uttryck. Extremt motståndskraftigt mot värme och slitage och samtidigt mycket lätt att underhålla.

Köksbänkskivor i stål

Köksbänkskivor i stål är kanske inte det vanligaste att använda i danska hem – åtminstone inte hela stålbänkskivor, som du ser det i olika industrikök. Men ofta kombineras ståldelar med andra material som trä, vilket ger en stark kombination av råa och heta. Stål är hållbart, motståndskraftigt mot vatten, men är fortfarande mottagligt för speciella repor från knivar och andra köksredskap.

Köksbänkskivor i corian

Corian är för många ett något mer okänt material än tidigare nämnts. Detta beror kanske på att corian är ett konstgjort material som består av 2/3 naturliga mineraler, 1/3 akryl och pigment. Med corian kan du svetsa en hel bänkskiva oavsett design och du kan till och med integrera diskbänken så att inga synliga fogar uppstår. Detta gör det till en mycket enkel bordsskiva att underhålla. Låt oss bara vara ärliga. Bänkskivor i Corian är den dyraste delen av prisskalan, men i gengäld får du en liknande läcker produkt.

Många fler bänkskivor på AUBO

Förutom materialen ovan finns det många andra alternativ när det gäller att välja en bänkskiva. Du kan läsa mycket mer om, till exempel:

Köksbänkskivor i kompositsten

Köksbänkskivor i kompaktlaminat

Köksbänkskivor i getacore

Köksbänkskivor i keramik och dekton

Köksbänkskivor i linoleum

Vilken bänkskiva vill du ha? Låt din lokala AUBO-återförsäljare hjälpa dig. Du kan också läsa mycket mer om vad du bör uppmärksamma när du köper bänkskivor här.

Varför AUBO kök?

Du är alltid i säkra händer när du väljer ett nytt kök från AUBO. Våra kökkonsulter runt om i landet har mycket erfarenhet och kommer att gå långt för att hitta ditt nya drömkök. Vi föredrar en nära dialog med dig som kund, så att vi kan hitta rätt lösning tillsammans. Vi erbjuder bland annat en gratis 3D-ritning så att dina idéer och drömmar visualiseras. Samtidigt ser vi alltid till att ditt nya kök levereras komplett och i tid – naturligtvis.

Exceptionell service

På AUBO kommer vi båda att vara kända för superkvalitetskök och inte minst för en premiumservice. Alla ska känna sig välkomna i våra AUBO-butiker och du bör känna att du har fått bästa möjliga råd. Det är vårt mål och något tyder på att det fungerar. Vi är åtminstone högst upp på den danska registreringssidan TrustPilot, och för oss betyder det hela världen. Det är ett enormt erkännande att vi alla arbetar hårt för att upprätthålla varje dag.

Miljövänliga kök

När du väljer AUBO-kök garanteras du inte bara kompromisslös service, ett brett urval och lösningar av högsta kvalitet. Du väljer också miljövänligt! AUBO, som det första danska köksföretaget, lever upp till världens äldsta miljöcertifiering, BREEAM. Erkännandet kom som ett resultat av en årslång miljöinsats, som kulminerade med den prestigefyllda BREEAM-dokumentationen. BREEAM klassificerar i vilken utsträckning bland annat enskilda produkter / inventarier är hållbara, och här på AUBO lever vi upp till de strikta BREEAM-kriterierna. Speciellt i kök måste komponenter tillverkade av träfibrer uppfylla kriterierna för utsläpp av vissa gaser. Kort sagt, du gör inte bara dig själv en tjänst genom att köpa ett bra kök på AUBO – du hjälper också till att skydda miljön till gagn för kommande generationer.

Köpprocessen på AUBO

Som nämnts betyder kundnöjdhet allt när du köper ett kök på AUBO. Det är därför vi bara är nöjda när du sitter kvar med ett helt nytt kök och ett stort leende på dina läppar. För att öka chansen att detta sker varje gång behandlar vi varje köpprocess baserad på “röd tråd”. Det måste se till att upplevelsen av shopping på AUBO är densamma för alla – varje gång. Den “röda tråden” består av 8 poäng som totalt sett bör resultera i en absolut tillfredsställande kundupplevelse.

1: Dialog och rådgivning

Tillsammans finner vi den precis rätta lösningen.

2: Inredningsförslag

Våra välutbildade kökskonsulter säkrar, att du alltid möter yrkesmässig expertis inom AUBO:s produktprogram.

3: Förslag och presentation

Med bakgrund i dina önskemål och krav utarbetar AUBO:s kökskonsult det optimala lösningsförslaget. Du får en färgritning av köket sett från alla vinklar och en genomgång av ditt kökserbjudande, så att du är helt säker på att du får den lösning du önskar.

4: Order & tidsplan                                                

När du är helt trygg och tillfreds med lösningen kommer din kökskonsult att förbereda de slutliga ritningarna och orderbekräftelsen. Ni hittar tillsammans önskad leveransdag och köket sätts nu i produktion på fabriken.

5: Leverans

I samband med beställningen avtalade du om en leveransvecka och leveransdag med din kökskonsult. Innan leveransen kommer du att bli kontaktad av AUBO:s logistikavdelning, som informerar dig om den ungefärliga leveranstiden.

6. Montering
Våra montörer har den erfarenhet och expertis som behövs för att köket ska monteras enligt rätt föreskrifter, och du försäkras om att allt fungerar optimalt och som avsetts. Om du själv har valt att installera ditt nya kök, hittar du detaljerade instruktioner för detta på vår webbplats.

7. Garanti

Förhoppningsvis kommer allt i förbindelse med ditt köksköp att uppfylla dina förväntningar. Är det ens det minsta lilla som du inte är helt nöjd med, vänligen kontakta din AUBO-butik så snart som möjligt så att vi kan lösa problemet.

8: Din åsikt är viktig

På AUBO arbetar vi ständigt för att bli ännu bättre. Därför vill vi be dig om att ge oss feedback på ditt köksinköp. Du kommer att få ett litet frågeformulär per mejl cirka 14 dagar efter leveransen, där vi mycket gärna vill höra din åsikt.

 

Få gratis starthjälp på AUBO

Kolla in vår gratis starthjälp här. Våra kökkonsulter hjälper dig med kartläggning, så ditt nya kök passar ditt hem exakt. Samtidigt gör vi kreativa interiördesignförslag som tar hänsyn till både funktionalitet och design.

Hitta din lokala återförsäljare

Gör drömmen om ett nytt kök verklighet. Du hittar din lokala AUBO-återförsäljare här. Vi ser fram emot att träffa dig och presentera de många möjligheterna.

Du kan redan boka ett icke-bindande möte med din lokala AUBO-återförsäljare.

Stort sortiment av kök

På AUBO har vi ett kök som exakt passar dina önskemål, behov och handväska. Vi har ett stort urval av exklusiva kök i olika material och design – både för små och intima kök i lägenheten och den stora, prickiga kök i villan. Oavsett om du vill ha ett helt nytt kök eller bara funktionella förbättringar i det nuvarande köket, är vi redo att hjälpa till. Vi kommer att göra vårt yttersta för att göra ditt köksinköp enkelt för dig, så att ditt nya kök passar perfekt till din stil och ditt hem.

Här kan du också hitta mycket inspiration till ditt nya kök som skickats in av våra kunder.

Välkommen till vårt kökuniversum