Köksbänkskivor i Corian

I det mycket exklusiva slutet av skalan finns Corian-bänkskivor. Corian är ett konstmaterial som består av 2/3 naturliga mineraler, 1/3 akryl samt pigment. Materialet har en bred palett av fördelar, som man i sin tur också betalar för.

Fördelar:

Om du väljer en köksbänkskiva i Corian får du en lyxig produkt som är både visuell och funktionell. Den stora fördelen med Corian är att bänkskivan svetsas i ett stycke oavsett storlek på köket. Du kan till och med få en diskbänk av samma material insvetsat i bänkskivan. Detta innebär bland annat att det inte finns några synliga fogar, som med t.ex. laminat- och träbänkskivor. Det ger ett vackert, enhetligt utseende, och samtidigt är Corian ett extremt hygieniskt val, eftersom de svetsade enheterna inte lämnar sprickor som kan samla smuts. Detta gör en köksbänkskiva av Corian extremt lätt att rengöra. Dessutom kan en Corian-bänkskiva repareras för slitage eller akut skada. Om ytan repas kan den helt enkelt slipas ner, och om ett hörn på bänkskivan ryker kan en ny bit svetsas på.

Nackdelar:

Även om Corian är ett fast och hållbart material, tål det inte värme. I själva verket är Corian mjukare än laminat, till exempel, och en varm kastrull kan göra att ytan smälter. Bortsett från detta är Corian en lyxig kvalitetsprodukt, som inte alla har ekonomi nog att köpa.

Prisnivå: 5 (av 5)

Rengöring:
Den dagliga rengöringen sker med rent, varmt vatten på en urvriden trasa. För smuts, använd en urvriden trasa och vanligt rengöringsmedel. Undvik att använda frätande eller sura produkter och torka omedelbart upp vätska som spills. Om du har en Corian-köksbänkskiva, rekommenderas det alltid att du använder en skärbräda och bänkskydd.

AUBO erbjuder corian i följande varianter:

 Om du vill veta mer om Corian köksbänkskivor och se de olika färgalternativen, kika in till din lokala AUBO-återförsäljare.

Läs också om getacore, som är en billigare form av corian

Montera din Horn corian köksbänkskiva

Kika in hos din lokala AUBO-återförsäljare

Vänligen kontakta din lokala AUBO-återförsäljare där du kan hitta inspiration och råd om vad som kan fungera bra i ditt hem.

 

Hitta AUBO återförsäljare
Video

Horn Bänkskivor A/S

Vägledning & inspiration

Nyfiken på mer?

DANSK ORDENTLIGHET

Du kan alltid räkna med AUBO

I mer än tre decennier har AUBO byggt på Västjylländsk riktighet. Det handlar till exempel om tillit och säkerhet. Om att hålla det vi lovar i alla avseenden. Och om att göra ett försök att ge kunden den bästa tänkbara produkten. Varje gång.

Läs mer