Köksbänkskivor i massivt trä

Under många år var det vita, sterila köket en storsäljare, men man ser alltmer en rörelse mot det mer rustika köket med personlighet och värme. I bästa nordiska stil inbjuds naturen in. För detta ändamål är en träbänkskiva ett populärt val, och träets olika uttryck erbjuder möjligheter att differentiera sitt kök efter personlig stil. En bänkskiva i trä kan vara stilren, men du kan till exempel också få bänkskivor med hål och veck eller med gråaktig olja, så att det ser ut som ett material som har legat på stranden i flera år.

Fördelar:
Med en köksbänkskiva av trä, får du en speciell värme och karaktär i ditt kök. Möjligheterna är många, eftersom många typer av trä och oljor finns – till exempel kan en träsort som ek finnas i många olika färger. Tjockleken på skivan varierar också beroende på hur rustikt du vill att uttrycket ska vara.

Om du väljer en köksbänk i trä, kan det bli en livslång bekantskap. Naturligtvis kan den utsättas för repor, fläckar och annat slitage, men en enkel slipning kan göra att bänkskivan ser ny ut igen.

Nackdelar:
En träbänkskiva är håller länge, men som sagt är det ett av de material som kräver mest underhåll. Men det är en form av underhåll som även den mest opraktiska typen kan behärska. Bordsskivan ska bara ha olja ett par gånger om året. Smörj in oljan, låt sitta i 10 minuter och torka sedan av. Sedan är det klart. Priset kan också vara avgörande för att välja en bordsskiva i trä, men det beror verkligen mycket på träslaget. I allmänhet är en bänkskiva i tre cirka två eller tre gånger så dyr som till exempel en bänkskiva i laminat.

Pris: 3 (av 5)

Rengöring: Daglig rengöring sker med en urvriden trasa. Torka alltid upp vätskor så att träet inte är vått. Använd som regel inte diskmedel eftersom det torkar ut träet.

AUBO erbjuder massivt trä i följande varianter:

  • Bänkskivor i massivt trä från Horn bänkskivor – se färgurval här (FSC-certifierad)
  • Bänkskivor i massivt trä från DFI-Geisler – se färgurval här (FSC-certifierad)

 Om du vill veta mer om bänkskivor i massivt trä och se de olika färgalternativen, vänligen kika in till din lokala AUBO-återförsäljare.

Montera din bänkskiva i massivt trä från Horn

Kika in hos din lokala AUBO-återförsäljare

Vänligen kontakta din lokala AUBO-återförsäljare där du kan hitta inspiration och råd om vad som kan fungera bra i ditt hem.

 

Hitta AUBO återförsäljare
Video

Horn Bänkskivor A/S

Vägledning & inspiration

Nyfiken på mer?

DANSK ORDENTLIGHET

Du kan alltid räkna med AUBO

I mer än tre decennier har AUBO byggt på Västjylländsk riktighet. Det handlar till exempel om tillit och säkerhet. Om att hålla det vi lovar i alla avseenden. Och om att göra ett försök att ge kunden den bästa tänkbara produkten. Varje gång.

Läs mer