Dansk & familjeägt

När allt började

Även om tiderna har förändrats och AUBO har vuxit till att bli nationellt känt – och ännu mer än så – går Jens B. Bertelsen tankar tillbaka till den tid år 1985 då han bestämde sig för att bli egenföretagare inom köks- och garderobsskåp.

Det hela skedde av en slump. Jens var en förman i en panelfabrik på den tiden och reste i den positionen många kilometer på den tyska Autobahn. På en mässa i grannlandet stötte han på en tysk köks- och garderobshandlare, och 1985 startade Jens tillsammans med sin fru Grethe företaget Topline Denmark. Lagret var beläget hos en åkare i Viborg som ansvarade för transporten av godset. Jens själv låg – bokstavligen – på landsvägarna för att ta hand om företagets intressen och reste 80 000 kilometer om året, medan Grethe tog hand om företagets övriga aktiviteter från sitt hem i Aulum.

– Det är ett hårt arbete att starta ett företag och under de första fem-sex åren fanns det inget sådant som en semester. Som tur var hade vi turen som behövdes, för att komma vidare, säger Jens.

Var kommer namnet AUBO ifrån?

1988 bytte Topline Denmark namn till AUBO. Ett annat företag hade patenterat Topline-namnet, och namnet AUBO låg precis rätt på tungan. “Aulum” och “boende”. Rötterna och företagets kärnprodukt. Det var också 1988 som företaget äntligen fick sin första anställda, men trots framgången krävdes det fortfarande hårt arbete.

– När jag ser tillbaka på dessa tider, kan jag inte komma runt det faktum att det var svårt. Det handlade om att hålla kostnaderna nere och banken lugn,” säger AUBO-grundaren. Orden kommer med eftertänksamhet och det västjylländska lugnet – skryt är uppenbarligen inte Jens starka punkt.

Fortfarande en del av det dagliga livet på AUBO

I dag har Jens övergått från direktörsposten till en slags ledare med bläckfiskkapacitet. Naturligtvis kan Jens alla ändar och kanter av verksamheten, och även om han idag befinner sig mest inom inköp, är han lite överallt. Och han pratar fortfarande om hårt arbete och en filosofi som har präglat AUBO under alla företagets levnadsår.

Ett riktigt familjeföretag

Att kalla AUBO ett familjeföretag är inte överdrivet. Hustrun Grethe är fortfarande verksam i företaget, och en dotter till familjen är anställd på AUBO:s marknadsavdelning. Den andra dottern är inte verksam i företaget, men har i sin tur skänkt en svärson som är ansvarig för exporten till Norge.

AUBO ör fortfarande detsamma

Strategin är enkel – och densamma som alltid, som Jens säger:

” Vi måste hålla vårt ord och våra avtal i alla avseenden. Vi har alltid fått beröm för detta från våra kunder. Jag känner att det betyder mycket för våra kunder att de fortfarande handlar med ett familjeägt, västjylländskt företag”.

Fantastiskt samarbete

Även om Jens är över 70 år, deltar han fortfarande aktivt i företagets vardag från sin plats mitt i det gemensamma kontorslandskapet, kompetent utstationerad av VD och medägaren Torben Andersen.

Västjylländskt när det är som bäst

Ett stort mänskligt överskott av energi, trovärdighet, lojalitet, respekt, flexibilitet och västjylländsk envishet är vad som krävts för att upprätta och driva familjeföretaget AUBO. Lyckligtvis hade Jens nog av allt detta när han etablerade AUBO Kök & Bad med sin fru, Grethe, år 1985.

Nyfiken på mer?

Kontakta AUBO

Behöver du hjälp, information eller vill du kontakta oss? Skicka då ett meddelande så återkommer vi så snart som möjligt

    AUBO ger upp till 25 års garanti.
    AUBO har tilldelats Bisnodes kreditvärdighet
    En stor del av AUBO:s sortiment är Breeam-dokumenterat