Köksbänkskivor i granit

Granit är en sten och därmed en naturprodukt till 100%. Nyanserna av granit varierar beroende på var den kommer ifrån. Den utvinns ur stora block och bearbetas därefter för att möta individuella behov. De äldsta graniterna är flera miljoner år gamla och skapas via vulkanutbrott och byggs upp av mineraler och metaller.

Fördelar:
Eftersom granit är en sten är det ett extremt hårt och hållbart material som är väl lämpat för produktion av bänkskivor. En granitbänkskiva tål nästan vad som helst, och även om du inte rekommenderas att sätta heta objekt direkt på bänken, krävs det en ovanligt stor värmebelastning innan själva bänkmaterialet går sönder. En granitbänkskiva är också extremt lätt att underhålla. Du kan med fördel smörja den med stenolja då och då, men annars förknippas granit med minimalt arbete.

Nackdelar:
Granit är ett exklusivt val, och även om priserna på granit varierar mycket, så gör den omfattande bearbetningen att en bänkskiva av granit tillhör den dyra änden av prisskalan. Granitbänkskivor har lidit av det faktum att det har varit en stor efterfrågan på lätta och minimalistiska kök i många år. Det kan vara svårt att uppfylla med en bänkskiva av granit, eftersom graniten främst finns i mörka färger och har ett rastlöst och lite livligt utseende. Omvänt är en bänkskiva av granit naturens eget verk, varför du får ett unikt mönster som ingen annan har.

Prisnivå: 4 (av 5)

Rengöring:
Den dagliga rengöringen sker med en urvriden trasa i rent, varmt vatten. De flesta rengöringsprodukter kan användas på granit, men eftersom ytan är öppen, rekommenderas det både inledande och kontinuerligt att vårda den med stenolja, vilket kommer att göra granitbänkskivan mindre mottaglig för fläckar. För noggrann rengöring rekommenderas Q-Action eftersom rengöringsprodukter med för stark syra/bas kan skada granitbänkskivan för gott.

AUBO erbjuder granit i följande varianter:

 Om du vill veta mer om bänkskivor i granitkök och se de olika färgalternativen, vänligen kika in till din lokala AUBO-återförsäljare.


Visste du:
– att ordet granit kommer från latinets granum, som betyder korn, vilket hänvisar till bergens grovkorniga struktur. Beroende på mängden fältspat och kvarts är granitens hårdhet mellan 5,5 och 7.

 

Montering av din Horn granitbänkskiva

Kika in hos din lokala AUBO-återförsäljare

Vänligen kontakta din lokala AUBO-återförsäljare där du kan hitta inspiration och råd om vad som kan fungera bra i ditt hem.

 

Hitta AUBO återförsäljare
Video

Horn Bänkskivor A/S

Vägledning & inspiration

Nyfiken på mer?

DANSK ORDENTLIGHET

Du kan alltid räkna med AUBO

I mer än tre decennier har AUBO byggt på Västjylländsk riktighet. Det handlar till exempel om tillit och säkerhet. Om att hålla det vi lovar i alla avseenden. Och om att göra ett försök att ge kunden den bästa tänkbara produkten. Varje gång.

Läs mer