Köksbänkskivor i keramik och dekton

Keramik:
Keramiska bänkskivor har blivit en stor trend i svenska kök. Svenskarna älskar att bordsskivan är gjord av 100% naturmaterial. Nya spännande dekorer och ytkonstruktioner har också gjort keramik mer attraktivt. Keramik har många unika egenskaper. Keramik kräver minimalt underhåll, är reptåligt, tål varma kastruller, frysta varor, eld och kan hantera alla typer av rengöringsprodukter. Dessutom bleknar keramik inte, och säkerställer därför en fin bänkskiva för många år i framtiden!

I pristermer är keramiska bänkskivor i nivå med enfärgad granit eller kompositstensbänkskivor. Keramiken är tillverkad av en blandning av sand, fältspat, lera och naturliga färgpigment, som pressas och bränns i ca 1200 grader. De innehåller därför inget lim eller andra syntetiska delar.

Keramik är tillverkat i otroligt höga temperaturer, vilket gör keramik till ett mycket hårt, robust och nästan oförstörbart material som tolererar nästan allt.

Dekton:

Från Consentino kommer kvalitetsprodukten Dekton. Dekton tillverkas med den senaste tekniken som säkerställer en bänkskiva av kvalitet som tål nästan vad som helst. Dektonköksbänkskivor är gjorda av glas / keramik / komposit och komprimeras under ett tryck på 25 000 ton, där allt så småningom smälter samman vid 1200 grader. Dekton är syra- / basbeständigt och samtidigt värmebeständigt så att inga följdskador uppstår vid deponering av heta grytor och kokkärl direkt på ytan.

En Decton-bänkskiva är tät i ytan och ska aldrig förseglas. Detta förhindrar att vätskor tränger in i ytan, vilket gör Dekton-bänkskivan lätt att rengöra. Dekton är också resistent mot ultraviolett ljus – bättre känt som UV. Således kommer en Dekton-bänkskiva inte att blekna eller brytas ned.

Prisklass: 5 (av 5)

  • AUBO erbjuder keramik och dekton i följande varianter:

Om du vill veta mer om bänkskivor i keramik och dekton och se de olika färgalternativen, vänligen kika in hos din lokala AUBO-återförsäljare.

Montering av din Horn keramiska bänkskiva

Kika in hos din lokala AUBO-återförsäljare

Vänligen kontakta din lokala AUBO-återförsäljare där du kan hitta inspiration och råd om vad som kan fungera bra i ditt hem.

Hitta AUBO återförsäljare
Video

Horn Bänkskivor A/S

Vägledning & inspiration

Nyfiken på mer?

DANSK ORDENTLIGHET

Du kan alltid räkna med AUBO

I mer än tre decennier har AUBO byggt på Västjylländsk riktighet. Det handlar till exempel om tillit och säkerhet. Om att hålla det vi lovar i alla avseenden. Och om att göra ett försök att ge kunden den bästa tänkbara produkten. Varje gång.

Läs mer