Lästid

2 minutter

Det började av en slump

Historien om AUBO börjar 1985. Och det var faktiskt en av livets många små tillfälligheter som gjorde att Jens B. Bertelsen började sälja köks- och garderobsskåp.

Vid den tiden, i mitten av 1980-talet, var Jens verkmästare på en trävarufabrik. Ett jobb som gjorde att han fick köra många kilometer på tyska autobahn, och som också skickade honom till olika mässor söder om gränsen. Vid en sådan mässa 1985 började Jens tala med en tysk återförsäljare av garderobsskåp – och efter det mötet var familjen Bertelsens öde beseglat. Tillsammans med sin fru Grethe grundade han företaget Topline Denmark. Och sedan vidtog ett hårt arbete.

Det är därför vi heter AUBO

Tre år efter starten visade det sig att ett annat företag hade registrerat namnet Topline. Och då blev Jens och Grethe tvungna att hitta på något annat.

Resultatet blev en kombination av ”Aulum” (den västjylländska stad där AUBO har funnits under alla dessa år) och ”Indbo”. Och hokus pokus: AUBO var född.

Det nya namnet förändrade dock inte det faktum att Jens och Grethe fortfarande arbetade hårt från morgon till kväll för att hålla hjulen (och skåpen) igång. De första 5–6 åren som egenföretagare var semester lika avlägset som en stad i Ryssland. Men nej, inte i bokstavlig mening.

Västjylländskt när det är som bäst

Det där med att komma från Aulum på Västjylland handlar om något annat och mer än den första stavelsen i vårt företagsnamn. För Jens har västjylländsk stil och västjylländska värderingar alltid varit grunden för AUBO.

Det har därför alltid varit viktigt för den västjylländska kökstillverkaren att varje enskild medarbetare gör sitt allra bästa varje dag, så att kunderna blir nöjda. När det gäller karaktärsdrag uttrycks det bl.a. i trovärdighet, punktlighet, lojalitet, respekt och flexibilitet.

Och här ingår också en god portion envishet genom att vara en äkta västjyllänning. En sak som har hjälpt AUBO från att vara en nystartad och obetydlig importör av tyska köks- och garderobskåp till att idag vara ett av Danmarks största köksvarumärken, och – det som betyder mest för Jens – vara nummer ett på Trustpilot sedan 2016.

Det stannar kvar i familjen

Trots att Jens har fyllt 70 år arbetar han fortfarande dagligen på AUBO. Detsamma gäller hans fru Grethe, samt en av parets två döttrar som arbetar på AUBO:s marknadsavdelning. Systern har valt en annan karriärväg, men har bidragit till familjeföretaget med en svärson, som för närvarande ansvarar för försäljningen av AUBO-kök i Norge.

Men hur är det med VD-posten? För några år sedan överlämnade Jens posten i de säkraste händer, till Torben Andersen, som idag också är delägare i AUBO.

På AUBO pratar vi om ”kännarstil”

Genom åren har AUBO präglats av en stark vinnarstil. Eller rättare sagt, på AUBO föredrar vi att kalla det ”kännarstil”. Vi skapar nämligen inte bara kök. Vi skapar kök för kännare. De kunder, som delar vår känsla för kvalitet, vår känsla för detaljer och vår västjylländska ordentlighet.

Vägledning & inspiration

Nyfiken på mer?

DANSK ORDENTLIGHET

Du kan alltid räkna med AUBO

I mer än tre decennier har AUBO byggt på Västjylländsk riktighet. Det handlar till exempel om tillit och säkerhet. Om att hålla det vi lovar i alla avseenden. Och om att göra ett försök att ge kunden den bästa tänkbara produkten. Varje gång.

Läs mer